Sanatate

Initiativa Pentru Medici

Initiativa Pentru Medici

Timişoara este în fruntea multor clasamente ale oraşelor României. Dar comunitatea timişoreană în ansamblu şi mulţi dintre cetăţenii acesteia, fiecare în felul său, sunt cu siguranţă nemulţumiţi de starea şi perspectivele corpului medical din spitalele oraşului.

Prea mulţi medici buni pleacă în alte ţări, pentru locuri de muncă mai bine plătite şi mai avantajoase, iar aici rămân tot mai puţini medici specializaţi.

I-adevărat, aceste realităţi nu sunt valabile doar pentru Timişoara, dar daca tot ne mândrim cu performanţe şi topuri naţionale în care se află oraşul nostru, atunci ar merita să ne ocupăm mai îndeaproape de criza gravă în care se află resursele medicale din spitalele timişorene, să nu aşteptăm până când se vor găsi rezolvări ale acestei probleme pentru toate spitalele din ţară.

Ce se poate face? Avem pârghii să menţinem în spitalele din oraş mai mulţi medici înalt specializaţi, ba chiar să atragem şi alţii? La ce soluţii de salarizare specială şi motivare suplimentară putem recurge în plan local, pentru ca cei mai buni medici să fie mulţumiţi în Timişoara de câştigurile meritate pe care le au, aşa încât să nu fie nevoiţi să-şi caute variante de motivare în alte ţări?

Sunt întrebări de la care porneşte această iniţiativă locală, menită să identifice soluţii pentru oraş, pentru salarizarea şi motivarea suplimentară a medicilor, diferenţiate, în funcţie de specializări şi muncă, cu scopul de a converti datoria comunităţii locale faţă de corpul medical al oraşului în mijloace noi de susţinere a celor care au grijă de sănătatea timişorenilor.

Înainte de orice este necesară o dezbatere serioasă, la care chemăm toate instituţiile, organizaţiile, personalităţile Timişoarei, dar şi cetăţenii interesaţi, dezbatere prin care să găsim soluţii alternative, aplicabile local. Îi aşteptăm să susţină această iniţiativă mai ales pe medicii din Timişoara, colegi cu care împărtăşim permament idei asupra vieţii medicale din oraş.

Credem că e firesc să fie alături de noi majoritatea medicilor Timişoarei, pentru ca să susţină prin semnătura lor această iniţiativă şi să căutăm apoi soluţiile practice pentru ieşirea din relativa criză medicală a oraşului.

Apoi, după ce vom putea să spunem că am găsit împreună ideile corecte şi aplicabile pentru această criză a corpului medical timişorean, următoarea etapă importantă este de a propune Consiliului Local din Timişoara, sau chiar Consiliului Judeţean Timiş, adoptarea unui set de măsuri pentru buna finanţare a corpului medical timişorean.

Abia după ce hotărârile specifice legate de acest domeniu se vor adopta în Consiliul Local Timişoara şi chiar în Consiliul Judeţean Timiş, abia atunci vom putea considera că această Iniţiativă şi-a atins scopul, pentru a face posibile condiţiile creşterii corpului medical timişorean.

Iniţiativa pentru mai mulţi medici în spitalele timişorene îşi propune acest scop, iar atingerea lui nu va ţine doar de iniţiatori sau de autorităţi, ci va presupune mai ales o voinţă publică, exprimarea şi dezbaterea în mediul public a susţinerii timişorenilor pentru a se găsi soluţii specifice pentru probleme specifice.

You may also like
tip de sapun pentru zona intima
Atenţie ce tip de săpun folosiţi pentru igienă intimă
bile-vagnale-kegel-
Bile Vaginale (Kegel) – Strâmtarea Vaginului și Tratament Incontinență Urinară

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage