Reishi – denumirea japoneza a ciupercii – este una dintre cele mai vechi plante folosite in scop medicinal, de peste 2000 de ani.
Conform site-ului “Ce se intampla doctore?”, tratamentul cu Ganoderma este recunoscut oficial ca tratament impotriva cancerului de catre Guvernul japonez. Reishi contine polizaharide, proteine si aminoaicizi.
Polizaharidele sunt solubile in apa si au efect antitumoral, antiinflamator si regleaza tensiunea arteriala. Conform studiilor mai multor Universitati – despre care vom vorbi in articolele urmatoare – in cazul problemelor de sanatate , conform recomandarilor medicului, Ganoderma se asociaza cu vitamina C .
Efectul principal este tonic, obtinut printr-un produs natural si organic. Compusii din Ganoderma stimuleaza formarea celulelor T care sustin organismul in problemele sistemului imunitar si in perioadele de regenerare. Pentru ca gustul este amar si structura lemnoasa, ciuperca nu se foloseste in general in mancarurile gatite, folosindu-se in schimb in bauturile gen ceai sau cafea, de preferabil pregatite cu apa calda sau fierbinte pentru a activa mai bine substantele recomandate pentru snatatea de zi cu zi.
Chiar daca este greu sa intelegem inca efectele spectaculoase pe care le recomanda medicina orientala in foarte multe afectiuni, este evident ca Ganoderma consumata zilnic aduce o stare de bine, fiind un energizant natural si un aliat al organismului in lupta cu radicalii liberi generati de alimentatie, poluare sau de stilul nostru de viata in general.
Site-ul american US National Library of Medicine – National Institutes of Health – intr-un studiu publicat – afirma ca Ganoderma Lucidum este recunoscuta a ca adjuvant in tratamentul leucemiei, hepatitei si diabetului (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19939212).
Fara a intra in amanunte stiintifice sau medicale, Ganoderma este tot mai recunoscuta ca un sprijin permanent pentru organism atat ca mentinere a sanatatii cat si ca regenerare de la nivel celular la cel al organelor afectate de oboseala, stress sau in convalescenta, dupa boli mai grave.
Folosirea ca prevenire si tonificare a cafelei cu Ganoderma este tot mai populara, consumul crescand atat in Europa cat si in Statele Unite sau Australia.
Este important ca in ultimii ani, in urma cultivarii organice si in Europa, costurile au scazut foarte mult, astfel ca produsele cu Ganoderma pot fi acum achizitionate si de oamenii obisnuiti care tin la sanatatea lor si sunt conectati la ultimele noutati in domeniul welnessului sau cafelei.