Există diferite tipuri de produse de curățare faciale, dar înainte de a le folosi, este convenabil să cunoașteți foarte bine fiecare dintre particularitățile , despre care veți ști mai jos:
Ceea ce caută demachiante faciale este exfolierea pielii pentru a elimina reziduurile de machiaj și impuritățile care ar putea fi prinse în pori. Acest lucru este realizat cu o mare varietate de elemente naturale , cum ar fi sarea, zahărul, cafeaua și diferite semințe de fructe.
Abuzul de exfolianți
Demachiante faciale acționează direct asupra stratului de piele numit epidermă , care este în contact direct cu mediul și machiajul, acționând cu efect de exfoliere pe piele, care este practic eliminată prin glisarea oricărei impurități și piele moartă.
Cu toate acestea, trebuie să știți că, dacă abuzați de utilizarea de exfolianți, vă pot deteriora pielea, precum și dacă apăsați prea mult atunci când curățați, deoarece ar putea afecta nu numai epiderma, ci și dermul.
Cu pielea sensibilă, înroșită sau alergică , trebuie, de asemenea, să fim foarte atenți, deoarece exfolianții sunt susceptibili să fie prea intensi și să provoace deteriorarea pielii, deci trebuie luați în considerare exfolieri specifice pentru acest tip de piele.
Tipuri de curățare a pielii
Există mai multe rutine de curățare a pielii pe care le puteți efectua în funcție de timpul dvs. sau de nevoile dvs. specifice, acestea sunt:
Rutina zilnică: Cu această rutină, trebuie să eliminați machiajul de pe piele în fiecare zi, astfel încât să mențină întotdeauna un aspect tineresc și hidratat.
Rutină intensivă: trebuie efectuată la fiecare 15 zile și este folosită pentru a elimina toate celulele moarte și impuritățile pe care tratamentul zilnic nu le-a făcut nu a reușit să se șteargă.
Cum se curăță bine fața
Curățarea feței este extrem de ușoară, ar trebui să ai doar o batistă curată și absorbantă care se va umezi în apă caldă, astfel încât să poți adăuga în cele din urmă o porție mică de produs de curățare.
Acum, pur și simplu mutați batista cu produsul de curățare peste față cu ajutorul vârfurilor degetelor cu mișcări circulare . Începeți din nas și deplasați-l de-a lungul așa-numitei zone T.
Aveți grijă cu ochii, nu vă curățați pleoapele cu un demachiant facial. Dacă nu utilizați un demachiant special pentru această zonă sensibilă, puteți întâmpina unele probleme.
După aceea, ar trebui să se usuce cu un prosop curat, așezându-l pe față de câteva ori cu presiune ușoară. Nu freca niciodată, pielea poate deveni roșie.