Discuții

Dozo, doriti farfurie? Nu, o geisa, arigato gozaimasu

geisa

Inmuind un rulou de sushi in sosul dulce-acrisor de soia si trecandu-l prin pasta de wasabi, cineva mi-a spus odata: „”Sushi-ul e cel mai sexy fel in care se poate prezenta o mancare„”.

Cu atat mai mult daca il servesti de pe o geisa goala. Desi europeanului ii suna a exotisme si poate chiar a fetis sexual, obiceiul se numeste in Japonia nyotaimori si nu este unul nou. In ultima vreme este chiar destul de rar, fiind mai degraba un apanaj al banchetelor yakuza. In ultimele decenii a prins insa in lumea occidentala, cvasi-perversiune delicioasa si legala.

Desi in mod traditional se serveste pe corpul unei femei, chiar al unei virgine in cercurile foarte conservatoare japoneze, occidentalul depravat a nascocit fel de fel de variatiuni pe tema. Femeile fiind -evident!- nedreptatite, s-a inventat nantaimor, cu un barbat pe post de platou. Cum asocierea mancarii cu goliciunea duce imediat gandul spre perversiuni si erotic, au aparut si bondage sushi bars.

Geisele folosite ca platou viu in nyotaimori trebuie sa fie virgine, o garantie a curateniei exterioare. Rolul sau nu este unul sexual, ci estetico-erotic: trebuie sa stea pe masa pana cand se sfarseste festinul, rezistand sa raspunda comentariilor vulgare, avansurilor sexuale imbibate de sake si incercand sa ignore comesenii care vomita, chiar si pe ea.

Nyotaimori se combina de obicei cu un alt obicei, cu tenta si mai erotica: wakame sake sau wakamezake, complementarul lichid al sushi-ului. Sake-ul se bea direct din adancitura formata de pulpele stranse si pubisul… farfuriei, iar wakame, care inseamna in japoneza alge de mare, se refera la felul in care parul pubian pluteste gratios in sake.

Pregatirea fetelor si testul de anduranta consta in asezarea a 6 oua pe corpul geisei, in diferite puncte. Conform normelor, geisa trebuie sa ramana nemiscata 4 ore. Daca se misca un singur ou, testul se ia de la capat. Unele restaurante traditionale aleg numai fete cu grupa sangvina A, deoarece cultura japoneza le considera cele mai „”senine””. Trebuie multa stapanire de sine sa stai netulburat, gol, plin de mancare rece (sushi-ul nu trebuie sa fie cald), in fata unei adunari de barbati care te ciugulesc cu betisoarele peste tot.

Si ceremonialul de pregatire inainte de nyotaimori este fascinant, asemanator cu o ablutiune de ordin religios… sau cu ritualul spalarii lui Vincent in Gattaca, pentru a-si ascunde genele inferioare. Geisa epileaza ultimul fir de par de pe corp, se spala, isi freaca pielea pentru a elimina celulele moarte, se spala cu sapun neparfumat, ca sa nu strice savoarea sushi-ului si incheie cu o baie in apa rece, ca sa incetineasca transpiratia.)

You may also like
mamă și arhitect
Poți fi și mamă și arhitect? Cum te împarți?
Hoții i-au tăiat penisul
Hoții i-au tăiat penisul unui bărbat și au fugit cu el!

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage