Discuții

Artistii penieni

Artistii penieni

Ar trebui sa ii numim artistii penali, dar limba romana nu ne permite jocul de cuvinte. „”Penieni”” sa le fie deci numele, adica artisti ai penisurilor. Ale lor, din fericire.

Din lumea larga a artei intrepatrunsa cu cea a sexului am ales pentru astazi trei acte artistice deosebite, cu mesaje foarte diferite. Toate trei au ca axa centrala folosirea propriului penis al artistului ca mijloc de exprimare.

Puppetry of the penis

Papusarii penisurilor sunt un grup de… stand up comedy, sa zicem, cu precizarea „”stand up naked””. Simon Morley si David Friend apar in spectacole din 1998 si s-au specializat in „”dick tricks”” sau „”instalatii cu penis„” sau… „”origami genital””.

Publicul lor se imparte in:

  • barbati petrificati de degradarea la care un alt barbat isi poate aduce barbatia sau invidiosi pentru… elasticitate;
  • femei tavalindu-se de ras la vederea maimutarelilor celor doi papusari care au evoluat de la stadiul „”joaca cu penisul in tarana”” la „”joaca cu penisul pe scena””. Majoritatea se intorc catre soti, prieteni sau… fii cu priviri sfidatoare „”sa te vad si pe tine ca faci asa ceva cu… chestia aia””.

Pricasso

Tim Patch picteaza portrete. Cu penisul. Participa la sexshow-uri, nu pentru ca arta sa ar avea ceva erotic in sine, dar cand artistul lucreaza nud si isi tine tot timpul penisul in mana, e mai greu de incadrat la expozitii de arta conventionale.

Cu jobenul argintiu pe cap si in fundul gol, Tim picteaza la comanda pe oricine e dispus sa stea in fata lui o ora, in timp ce el, tinand cu o mana panza si cu alta… pensula, realizeaza tabloul (in vopseluri acrilice pe baza de apa, ca sa nu se irite). Si ii ies lucrari destul de bune. Galerie completa pe site-ul sau.

Pangender cyborg

Al treilea artist „”penian”” este de o alta factura decat cei de mai sus, care par o parodie in comparatie cu crezul sau artistic. Jaime del Val a facut ceva valva pe strazile Madridului defiland invesmantat cu un dispozitiv futuristic pe care il numeste MUBP (Mobile Unit for Body Production), pe care il folosea ca sa isi proiecteze imaginea genitalelor pe cladiri.

Actiunea sa se dorea un protest la adresa homofobiei, a dualitatii si segregarii sexuale, a societatii de consum. Aparitia sa de cyborg a picat greu conationalilor sai si a fost numit de presa „”perversul high-tech””, sau „”frustratul exhibitionist””.

Jaime face totusi mai mult decat sa se expuna indecent pe strada, el se bazeaza pe propriul sau corp pentru a face instalatii video, prea putin erotice ca sa fie blamat pentru indecenta, dar cu certitudine socante prin nuditatea lor simpla, directa si alb-negru.

Un exemplu este filmul de mai jos, Microdansuri, o serie autoportretistica minimalista – The Minimal Body, Microdances:

Daca va intereseaza mai multe despre proiectele lui Jaime del Val, vedeti aici un fragment din documentarul Morphogenesis (un proiect de „”architectura generativa, interactiva, lichida, digitala, virtuala, radicala, post-umana, post-gay si post-porn””)

You may also like
reduceri online
Trucuri utile pentru a cauta reduceri online
Intrigă și love
Intrigă și love

Leave Your Comment

Your Comment*

Your Name*
Your Webpage